Home Bh. fudbal Žižović: Da se ponašamo kao Sarajevo, pola lige ne bi sudilo! (VIDEO)

Žižović: Da se ponašamo kao Sarajevo, pola lige ne bi sudilo! (VIDEO)

0
SHARE

Na Gradskom stadionu u Bijeljini sutra će se u sklopu 16. kola Premijer lige BiH sastati Radnik i Sarajevo.

Radnik je u prethodnoj rundi poražen u Banjaluci od Borca, čime je prekinuo svoju seriju koja je trajala pet kola, međutim to nije poremetilo atmosferu u timu Mladena Žižovića.

Ovaj sjajni stručnjak to je podcrtao i na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je, između ostalog, poručio kako Radnik ima snage i kvaliteta da se suprotstavi svakom timu u BiH.

“Sarajevo je najviše pokazalo u dosadašnjem dijelu takmičenja, imaju kvalitetan tim, pogotovo su opasni u ofanzivi. Tu ponajviše mislim na Ahmetovića. I odbrana im je dobra, čini mi se da su uz Zrinjski najmanje golova primili, tako da će nam trebati puno znanja i kvaliteta da dođemo do pozitivnog rezultata. Vjerujem da možemo to i ostvariti. Naši momci su nakon posljednjih dešavanja jako motivisani, tu snagu i inat moramo iskoristiti”, poručio je Žižović prisutnim novinarima.

Raduje ga što će moći računati na sve igrače.

“Svi igrači su na raspolaganju, jedva čekam da izaberem tih 11 kojima ćemo se suprotstaviti favorizovanom Sarajevo. Još jednom ponavljam, imamo snage i kvaliteta da se suprotstavimo svim ekipama u BiH, pogotovo na domaćem terenu i vjerujem da ćemo to pokazati i na terenu.”

Prokomentarisao je Žižović i to što su u Sarajevo tražili da meč ne sudi Elvis Mujić, piše Sportsport.ba.

“Sarajevo će pokušati da napravi određeni pritisak po pitanju toga, mada meni to nije problem. Neka sudi ko hoće. Mi kad bismo se ponašali na takav način , vjerovatno bismo tražili da nam pola lige ne sudi…”, rekao je trener Radnika.

Meč između Radnika i Sarajeva se igra s početkom u 13.30 časova.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of