Home Bh. fudbal Zašto Sesar nakon sastanka u Jablanici nije prešao u Željezničar!?

Zašto Sesar nakon sastanka u Jablanici nije prešao u Željezničar!?

0
SHARE

Ivan Sesar je svojevremeno bio ljubimac koševske publike, virtuoz na terenu i skroman čovjek koji je igrao protiv nekih najboljih igrača na svijetu, a uz to je imao tu čast da predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

Sesar je u bogatoj karijeri igrao u nekoliko zemalja, a između ostalog je 29-godišnji vezista nastupao za Zagreb, Koper, Lokomotivu, Sarajevo, Elazigspor, Akhisar, Široki Brijeg, Juventus Bukurešt, Inter Turku, Volunteri i sada se skrasio u Tuzli kao igrač Tuzla Cityja.

Za bh. reprezentaciju je igrao prijateljske mečeve protiv Poljske, Velsa i Alžira, osvajao je Kup BiH i za nekoga ko dolazi iz Širokog Brijega, zaista respektabilan životni put.

S posebnim emocijama je pričao o Sarajevu, prisjetio se razgovora s Didierom Drogbom, a odnedavno je i u ulozi oca u kojoj se, kaže, jednako dobro snalazi kao i u ulozi kreativca na terenu, a u velikom intervjuu za portal Sportsport.ba. rekao je da je imao ponudu Željezničara na stolu.

“To je bilo 2017. godine. Aldin Čenan je bio direktor, a trener Želje Slavko Petrović. Ja sam tada bio u nekoj priči da raskinem sa Širokim. Vidjeli smo se na pola puta, u Jablanici, pričali smo dva sata i Čenan mi je dao dobre uslove i prezentovao viziju kluba i stvarno je to djelovalo dosta dobro. Sve mi je to bilo zanimljivo, ali bilo mi je nekako nelagodno da idem na pregovore sa Željom. Šta god da su mi nudili, nisam bio spreman da potpišem. Umjesto u Mostar, otišao sam nakon toga u Sarajevu. Malo sam se družio sa prijateljima iz Sarajeva, koji su uglavnom navijali za Sarajevo. Sutradan sam nazvao Čenana i zahvalio mu se na ponudi. Nakon razmišljanja o tom periodu provedenom u Sarajevu, nisam mogao da prihvatim ponudu Želje. Definitivno nisam bio spreman na odlazak u Želju”, rekao je Sesar za Sportsport.ba.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of