Home Ino fudbal Zaniolova majka: Nicolo mi je pokazao poruke, ali jedna je bila posebno...

Zaniolova majka: Nicolo mi je pokazao poruke, ali jedna je bila posebno dirljiva!

0
SHARE

Zaniolo je jučer zadobio tešku povredu protiv Juventusa, stradali su prednji križni ligamenti s dodatim oštećenjima meniskusa i danas će biti operisan, a pitanje je da li će biti spreman do Evropskog prvenstva.

“U trenutku kada je osjetio tu pukotinu, znao je da nešto vrlo ozbiljno nije u redu”, otkrila je njegova majka Francesca Costa, koja je sinoć u klinici Villa Stuart bila uz svog sina.

“Sada mu ide puno bolje, smije se i šali. Poruke ohrabrenja bile su od velike pomoći i bio je sretan zbog toga. Pokazao mi je mobitel i rekao: ‘Mama, pogledaj ko je pisao!’. Primao je poruke od svih saigrača, ali i mnogih velikih igrača iz drugih klubova”, kazala je Francesca.

“Najviše dirljivo bilo je ono što mu je poslao Roberto Mancini. Napisao mu je: ‘Čekam te’. Također, poruke su mu poslali Paulo Fonseca, Luka Modrić, Mario Balotelli… Alessandro Florenzi jučer nije otišao kući, došao je da ga posjeti u bolnici, tu su bili i Chiellini, Bonucci…”.

“Nicolò se sada dobro nosi s tim. Rekao mi je da se to može dogoditi u ovom poslu.Iz ovoga će izaći još jači. Želi ići na Euro 2020 po svaku cijenu, ali zna da ga čeka težak i dug period oporavka”, zaključila je majka talentovanog reprezentativca Italije.

LEAVE A REPLY