Home Bh. fudbal Veliko svjetsko fudbalsko ime pojavilo se na meču između GOŠK-a i Radnika!

Veliko svjetsko fudbalsko ime pojavilo se na meču između GOŠK-a i Radnika!

0
SHARE


Jučerašnja utakmica između GOŠK-a i Radnika nije ponudila pretjerano lijep fudbal, bila je to predstava za zaborav, taktičko nadmudrivanje bez mašte i vica u igri koje je na kraju pripalo bijeljinskom klubu (1:2).

Ovaj duel nije protekao ni bez ‘ljudi u odijelu’, takozvanih menadžera koji su sve s tribina, žargonski rečeno, snimali i evidentirali u svoju bilježnicu. Iako kačketom maskiran, među njima se moglo vidjeti i jedno dobro poznato ime svjetskog fudbala, tačnije Ivan Klasnić koji je i sam porijeklom iz hercegovačkih krajeva.

‘Killer’ koji je tokom karijere, između ostalog, igrao u St. Pauliju, Nantesu, Mainzu, Boltonu i Werderu nije pretjerano zadovoljan onim što je vidio u Gabeli, no svejedno je mišljenja da u BiH ima potencijala i da bi bio izraženiji da je stanje s infrastrukturom na višem nivou…

“Nisam pretjerano zadovoljan, utakmica je bila prilično loša, a ni sudac nije imao svoj dan. No, takav je fudbal. Neko na kraju mora pobijediti, iako bi, po meni, bilo najrealnije da su i jedni i drugi osvojili po bod”, javio se Ivan Klasnić za SportSport.ba nedugo nakon što je ponovo sletio u Njemačku.

Jesu li Vas prepoznali na tribinama?

“Ha, ha… Pa, i nisu baš toliko, možda je i do toga što sam na glavi imao kačket. Uslikao sam se s možda dvojicom-trojicom, to je to.”

Dolazite li često na utakmice Premijer lige, kako Vam se čini?

“I ne baš. Ovo mi je možda drugi put da sam bio, ali liga kao liga i nije toliko loša. Danas svako zna igrati fudbal. U BiH je najveći problem infrastruktura, potencijala ima, međutim da bi se to u potpunosti izbrusilo treba imati dobre uslove, dobre terene, a ovdje ih i nema baš…”

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of