Home Bh. fudbal “Tu sam jer volim Čelik, ali više portir u državnoj firmi zaradi...

“Tu sam jer volim Čelik, ali više portir u državnoj firmi zaradi od mene!”

0
SHARE


Najveće iznenađenje nakon prvih osam kola Premijer lige BiH svakako je zenički Čelik. Klub s Bilinog polja prošle sezone je po plasmanu ispao iz lige, ali je ostao u najjačem rangu takmičenja u BiH jer Borac nije dobio licencu.

Ove sezone uprkos teškom rasporedu, Zeničani su dobro otvorili prvenstvo, te su na reprezentativnu pauzu otišli s 12 bodova. Podsjetimo, prošle su sezone u 22 kola sakupili svega 13 bodova.

Vođa jednog novog Čelika, koji nema pardona ni prema jednoj ekipi u ovoj sezoni, posebno na Bilinom polju je 31-godišnji Fenan Salčinović, kapiten i Zeničanin, prepoznatljiv po mnogo čemu.

Veliki dug

Za portal Sportsport.ba govorio je i tome da li je istina da je veliki dug Čelika prema njemu i da trenutno igra, skoro pa iz ljubavi prema matičnom klubu.

“Nisam ovisan o Čeliku, igram tu iz ljubavi iz poštovanja prema navijačima, zato što volim fudbal i Čelik. Ja dobijem šest plata u 12 mjeseci, više portir u državnoj firmi od mene zaradi. Ja od kako sam u Čeliku uveliko sam minusu, na svoje povrede sam potrošio 20.000 KM svoga novca, nikada od Čelika ni marke nisam dobio. Sve mi je bilo obećano, ali na kraju ništa. Ja ne moram pričati o svojoj ljubavi i odnosu prema Čeliku, ali moram kazati jedan podatak radi ljudi koji imaju neko pogrešno mišljenje o meni. Meni će kroz mjesec-dva Čelik biti dužan 100.000 KM.

Molim vas, kažite mi jednog igrača iz BiH koji ima upola dug kao ja, a da igra za taj klub još. Ja ću halaliti sve ovo što je Čelik meni dužan. Dovoljno sam rekao o svome odnosu prema Čeliku i ja opet bez obzira na taj dug dolazim na utakmice, bacam se na glavu, dajem svoj maksimum. I onda opet neki kažu ne ideš na gostovanja, ne mogu igrati više ozbiljan nogomet. Nikada ljudima ne možete valjati, kada igram, onda ne valja, kada ne igram, onda kao foliram ili ne želim igrati, ne znam, nema veze, ovo je moj grad. Ja sam svoje snove ostvario kada sam obukao dres s brojem 10, te zadužio kapitensku traku”.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of