Home Aktuelno Toromanović se oprašta od dresa BiH!

Toromanović se oprašta od dresa BiH!

0
SHARE

Rukometna reprezentacija BiH je odigrala svoj posljednji meč na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Bilala Šumana su večeras u Trondheimu poraženi i od favorizovane selekcije Francuske, što im je bio treći poraz u nizu, a konačan rezultat susreta glasio je 31:23 u korist Trikolora.

Nakon meča svoj komentar dao je Muhamed Toromanović. Na početku potvrdio je ono što je već najavio, a to je da se oprašta od dresa BiH.

“Tako sam odlučio, svijet ostaje na mlađima. Reprezentacija neće trpjeti, ima tu kvalitetnih igrača poput Vranješa i Burića, a može uletiti i Hadžiomerović. Opet će to biti na vrhunskom nivou”, kazao je Toromanović, pa se osvrnuo na samu utakmicu:

“Nismo baš trebali izgubiti s ovolikom razlikom, pogotovo jer smo bili dobri u prvom poluvremenu. U drugom ne znam šta se desilo. Izgubili smo veliki broj lopti, dali su nam potom veliki broj golova, što po meni nije realno stanje. Ipak, Francuzi su Francuzi. U prve dvije utakmice imali su loš dan, ali danas su pokazali ko su u svijetu rukometa.”

Na tome nije stao.

“Dobili smo jednu ogromnu školu sa ovim Evropskim prvenstvom, nadam se da će buduće generacije imati puno veće šanse da budu učesnici ovih takmičenja”, poručio je Toromanović.

LEAVE A REPLY