Home Tenis TENIS NA OLIMPIJADI Džumhur i Bašić saznali svoje protivnike u 1. kolu!...

TENIS NA OLIMPIJADI Džumhur i Bašić saznali svoje protivnike u 1. kolu! (VIDEO)

0
SHARE

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić saznali su svoje protivnike u 1. kolu na teniskom turniru na Olimpijskim igrama koje će se od 5. do 21. augusta održavati u Rio de Janeiru.

Mirza Bašć (154. ATP) će igrati protiv 108. tenisera svijeta Juana Monaca iz Argentine, dok će naš najbolji teniser Damir Džumhur (76. ATP) igrati protiv Dudija Sele (65. ATP) iz Izraela.

Ukoliko Džumhur prđe dalje igrat će protiv boljeg iz sudara Sam Groth – David Goffin, a Bašić se u drugom kolu može sastati sa Viktorom Troickijem ili drugim teniserom svijeta Andyjem Murrayjam iz Velike Britanije koji brani zlato.

Turnir u tenisu za muškarce i žene u singlovima te muškarce i žene u dublovima počinje šestog avgusta, dok će takmičenje za miješane parove početi 10. avgusta. Finale muških dublova je 12. avgusta, dok su finala ženskih singlova i dublova dan kasnije. Finale muških singlova i miješanih parova je 14. avgusta, piše Klix.

Na turniru za muškarce u singlovima igrat će ukupno 64 tenisera. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u 1. kolu sastat će se sa Juan Martinom Del Potrom koji ga je savladao u meču za treće mjesto na Olimpijadi u Londonu prije četiri godine. Nole odmah na otvaranju ima šansu za revanš.

Britanski teniser Andy Murray igrat će protiv Viktora Troickog, Rafael Nadal protiv Federica Delbonisa, a Kei Nihikori protiv Alberta Ramosa.

Podsjetimo, ukoliko iz jedne zemlje dolaze dva tenisera, onda su oni smješteni na različitim krajevima žrijeba i ne mogu se sastati prije finala. Ukoliko iz jedne zemlje dolaze tri ili četiri tenisera onda su oni smješteni u različitim četvrtinama i ne mogu se sastati prije polufinala.

Kompletan žrijeb za muškarce u singlu:

160804087.1_mn

Kompletan žrijeb za žene u singlu:

160804087.2_mn

Kompletan žrijeb za muškarce u dublu:

160804087.3_mn

Kompletan žrijeb za žene u dublu:

160804087.4_mn

LEAVE A REPLY