Home Bh. fudbal Šta je navijača Fenerbahčea toliko impresioniralo na derbiju na Grbavici!? (FOTO)

Šta je navijača Fenerbahčea toliko impresioniralo na derbiju na Grbavici!? (FOTO)

0
SHARE


Ko god je sinoć došao na Grbavicu, mogao je da uživa u jednom izuzetnom nogometu, sjajnom ambijentu, pravom okršaju gradskih rivala…

Sarajevski derbi ponudio je sve što očekujete od jednog derbija – čak sedam golova, veliku borbu na terenu, lijepe poteze, pirotehničke “obračune” na tribinama, ali ne i nasilne scene. Sve je bilo baš onako kako treba da bude.

Željo je bio jučer kvalitetniji protivnik i zasluženo je savladao umorno Sarajevo s 5:2, te je novi lider na tabeli.

Nešto više od 11.000 gledatelja pratilo je derbi i to je druga najposjećenija utakmica nakon one Čelik – Željezničar, a na tribinama je bilo i stranaca.

Jedan navijač Fenerbahčea na Twitteru se pohvalio derbijem na Grbavici. Iako je vjerovatno posjetio brojne derbije u Turskoj, posebno one istanbulske, ostao je zatečen pojedinim stvrima koje je doživio u Sarajevu.

“Nema 6222 (novi zakon o elekotronskim ulaznicama u Turskoj), nema passolig kartica, nema ulaznica s visokim cijenama, nema zaštitara koji bi spriječavali navijače u svemu što pokušaju, nema saveza koji bi kažnjavao i svaku najmanju bahatost: ovdje postoje slobodne tribine koje istinski žive ultra kulturu”, napisao je turski navijač, a prenosi Sportsport.ba.

Pored stranih državljana, utakmicu Želje i Sarajeva pratilo je i dosta ljudi koji su došli iz drugih gradova i vjerujemo da niko nije požalio što je jučer odvojio vrijeme da dođe u Dolinu ćupova.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of