Home Aktuelno Sergio Ramos napravio skandal: Veći incident spriječio Pique!

Sergio Ramos napravio skandal: Veći incident spriječio Pique!

0
SHARE


Sergio Ramos teško je prihvatio vijest da Španska nogometna federacija mijenja selektora neposredno prije početka Mundijala. Ušao je u sukob s predsjednikom, kojeg je “sačuvao” Gerard Pique i spriječio veći incident koji bi značio definitivni krah Španije u Rusiji.

Luis Rubiales, predsjednik Španske nogometne federacije, jučer je šokirao nogometni svijet. Samo dan nakon vijesti da selektor Julen Lopetegui preuzima mjesto trenera Real Madrida, Rubiales je otpustio trenera i na taj način unio veliki nemir i nesigurnost u reprezentaciju. Fernando Hierro postao je novi trener, te će mu to biti prvi veliki posao u ne tako uspješnoj trenerskoj karijeri.

Borba za naslov

Zanimljivo, upravo je Hierro bio jedan od glavnih kadnidata za preuzimanje klupe Reala, ali ipak na kraju se to neće desiti te će sa svojom reprezentacijom pokušati napraviti rezultat koji se od njih i okčekuje, a to je borba za naslov.

Španski nogometaši ovu odluku nisu dobro prihvatili. Pogotovo Sergio Ramos koji je javno stao na stranu trenera Lopeteguia, ali se i također sukobio s Rubialesom. Među njima, navodno je bio veoma oštar verbalni sukob, objavljuje La Sexta, a prenosi Svijetkladjenja.com.

Navedeni mediji navode da je veću svađu možda i fizički sukob spriječio Gerard Pique.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of