Home Fight club Putin pričao s Habibom o prebijanju McGregora, a onda izgovorio šalu zbog...

Putin pričao s Habibom o prebijanju McGregora, a onda izgovorio šalu zbog koje su se svi nasmijali!

0
SHARE


Predsjednik Rusije Vladimir Putin upriličio je u Kremlju prijem za UFC šampiona lake kategorije Habiba Nurmagomedova, koji je u spektakularnoj borbi na UFC 229 savladao Conora McGregora.

Putin je čestitao Dagestancu na sjajnoj pobjedi i poručio je da je Rusija velika porodica, koja je raznolika, koja ima veliko međusobno razumijevanje. Također, poručio je da je bitno da se izbjegnu ekstremne situacije, aludirajući na skakanje Nurmagomedova u publiku i opšta tuča koju je izazvao, ali je poručio da su u Rusiji svi spremni da tako skoče, ukoliko ih napadnu spolja.

Brutalne provokacije

– Mi smo u zemlji, za koju vjerujem da je jedna velika porodica. Bez obzira na to šta se ovdje dešava, potrebno je da izbjegnemo ekstreme i bilo kakvo skakanje. Neophodno je da postignemo međusobno razumijevanje. Imamo veliku i veoma raznoliku porodicu. I naravno, sve se dešava u porodici, ali nikada ne dozvoljavamo da pređemo granice. Ali ako nas napadnu spolja, onda, naravno, ne samo vi, svi ćemo tako da skočimo, što neće biti malo. Ali, bolje je da ne dolazi do toga – poručio je Putin.

Sam Nurmagomedov je priznao da nije uspio da se iskontroliše zbog provokacija koje su bile brutalne od strane Irca, ali i od strane njegovog tima tokom borbe.

– Ponašao sam se dostojanstveno, ali u nekoliko trenutaka nisam mogao da se iskontrolišem. Tokom borbe su nastavili provokacije. Nadam se da će tokom procesa suđenja biti presuđeno u našu korist – poručio je Habib.

Na razgovoru sa Putinom u Kremlju bio je i Habibov otac, Abdulmanap Nurmagomedov, koji je od njega napravio šampiona i koji je jedini čovjek koga se Habib plaši.

On je poslije borbe poručio da će Habib biti kažnjen zbog ponašanja po završetku borbe.

– Habib će pretrpjeti žestoke sankcije. Za mene je na prvom mjestu disciplina, a on je to prekršio. U oktagonu radi šta hoćeš, ali van njega mora da se ponašaš kulturno, disciplinovano i dostojanstveno – rekao je Nurmagomedov senior.

Ipak, vjerovatno će smekšati, jer ga je Putin pred Habibom zamolio da ne bude strog prema sinu.

– Zamolit ću vašeg oca da vas ne kazni tako strogo – našalio se Putin tokom razgovora sa Habibom i njegovim ocem, koji su se nasmijali.

Inače, uoči meča mediji su isticali fotografiju Conora McGregora i Vladimira Putina, koju je Irac objavio na svom profilu na Instagramu tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje je pratio u Rusiji na poziv predsjednika Putina, prenosi Telegraf.rs.

Međutim, Habib je odmah poslije borbe i prebijanja McGregora objavio da mu je Putin čestitao na pobjedi.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of