Home Bh. fudbal Proslavljeni fudbaler stigao u Sarajevo!

Proslavljeni fudbaler stigao u Sarajevo!

0
SHARE

Gomes je u Sarajevo stigao na poziv Sabrine Buljubašić kako bi održao predavanje članovima Akademije FK Sarajevo.

U ponedjeljak je u Trening – centru FK Sarajevo u Butmiru posmatrao trening A reprezentacije Bosne i Hercegovine u društvu generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić i koordinatora za sportski segment Emira Hadžića.

Gomes je u Sarajevo stigao na poziv Sabrine Buljubašić kako bi održao predavanje članovima Akademije FK Sarajevo.

– Zahvalna sam mom prijatelju Nuni Gomesu koji se odazvao na poziv da posjeti naš klub i druži se sa polaznicima Akademije FK Sarajevo. Nuno je bio sjajan fudbaler, ostvario je mnogo toga u svojoj karijeri i sigurno da ima mnogo toga za reći mladim polaznicima Akademije FK Sarajevo, prenijeti im svoje znanje i iskustvo, koje će im pomoći u njihovom razvoju – izjavila je Buljubašić.

Gomes je podsjetio da je bio u Bosni i Hercegovini sa reprezentacijom Portugala kada su igrali play off protiv bh. ekipe, “ali ovaj put sam tu zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Sabrinom”.

– Imao sam priliku da prošetam gradom i i popijem vode sa Baščaršije, jer mi je Sabrina rekla da to znači da ću se vratiti. Zaista sam oduševljen iskustvom koje sam stekao ovdje i drago mi je da sam razgovarao sa polaznicima Akademije, te se nadam da im moja iskustva pomoći – izjavio je Gomes.

Osim posjete prostorijama kluba i Trening – centru u Butmiru, Gomes je iskoristio slobodno vrijeme da obiđe Sarajevo, a prilikom šetnje iskoristio je priliku da donira školski pribor i na taj način se priključi humanitarnoj akciji “Budi drug” koju je pokrenuo FK Sarajevo, saopćeno je iz kluba.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of