Home Aktuelno Predsjednik Rukometnog saveza BiH žestoko napao selektora Šumana!

Predsjednik Rukometnog saveza BiH žestoko napao selektora Šumana!

0
SHARE


Rukometna reprezentacija BiH pobjedom na gostovanju Češkoj se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević čestitao je danas igračima i stručnom štabu rukometne reprezentacije BiH, te članovima Upravnog odbora saveza na prvom plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i upozorio da selektor Bilal Šuman zloupotrebljava poziciju i od velikog uspjeha pravi ličnu promociju.

Umičević je istakao da posebnu zahvalnost za uspjeh zaslužuju članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Asim Šahman i Vojislav Rađa, koji su bili zaduženi za reprezentaciju.

“Oni su uložili veći napor čak i od rukometaša na terenu. Upravni odbor je zaslužan što je BiH uopšte mogla igrati kvalifikacije”, istakao je Umičević za Srnu.

Prema njegovim riječima, selektor Šuman, koji nema ni ugovor sa reprezentacijom, organizuje doček u svojoj režiji i poručuje da mu ne treba niko iz Upravnog odbora.

“To je neprihvatljivo, jer on ugovara prijem u Vladi Kantona Sarajevo, koja od početka kvalifikacija nije dala ni fening za reprezentaciju, već samo obećanja. To je zloupotreba reprezentacije i tražiću njegovu odgovornost za takvo ponašanje. Šuman ne dozvoljava da imamo ekonoma, sportskog direktora i tim koji bi brinuo o reprezentaciji, već nam samo pravi probleme, ponaša se kao da je on menadžer i kao da je to njegova privatna prćija, što je neprihvatljivo i za svaku osudu i tražiću njegovu odgovornost”, poručio je Umičević.

On je podsjetio da je Upravni odbor naslijedio rasulo, da Rukometni savez BiH nije imamo poreskog broja i pečata, a da je dug iznosio nekoliko miliona KM.

“Rukometni savez je registrovan 2017. godine, a upisan je 2019. godine u registar Ministarstva civilnih poslova. Vezanih ruku, ali uz veliki trud i zalaganje smo uspješno završili Premijerligu i Kup BiH, omladinske lige i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Prave borbe nas tek očekuju i na sportskom planu i na planu reorganizacije Rukometnog saveza BiH”, naveo je Umičević.

Rukometna reprezentacija BiH pobjedom na gostovanju Češkoj se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of