Home Bh. fudbal Pogledajte kakvu su Manijaci žestoku poruku poslali Upravi!

Pogledajte kakvu su Manijaci žestoku poruku poslali Upravi!

0
SHARE

Stanje u FK Željezničar nije bajno, rezultati su loši, a cijela situacija je dovela i do kapi koja je prelila čašu kod najvatreniji navijača, popularnih Manijaka, koji su se oglasili saopštenjem.

“Manijaci su imali vremena, imali strpljenja, dovoljno slušali, dovoljno gledali i na kraju donijeli odluku: Uprava napolje! F. K. Željezničar je klub svih nas, klub jedne filozofije koja je nažalost izgubila smjer. Naša odluka nije donešena zbog jednog poraza, zbog jedne loše utakmice, već kontinuirano lošeg vođenja kluba u rezultatsku dubiozu u svim starosnim kategorijama, a pogotovo seniorskom timu.

Da, stadion se dogradio, sa sinergijskim i zajedničkim radom, transparentnost poslovanja pokazana u minimalnoj formi i, naravno, veliko hvala svima nama, a pogotovo vama. Ali… Tu sad pozitivna priča prestaje, mi hoćemo rezultat na terenu, ne sutra, ne iduće sezone, ne i one tamo, već danas. A obećavali su ga zadnje tri sezone. Niste ispunili rečeno i vaš sat je odzvonio. Jednostavno.

Nepotrebna obećanja

Obećanja nam više nisu potrebna, želimo promjenu u ljudstvu Uprave. Ko će doći poslije, ko će biti ti ljudi, to će Skupština predložiti i usvojiti. Mi na ovoj tribini stojimo iza kluba već 30 i više godina pod ovim imenom i prošli smo sve u navijačkom svijetu. Neki od nas nisu tu, ali nisu nikad zaboravljeni i ako Bog da, bit ćemo tu još.

U prethodnom periodu kroz ovaj klub je prodefilovalo igrača i trenera koji nisu dorasli ovom dresu te samim tim rezultat je takav, a odgovornost nikakva. Mi nismo birali, mi nismo dovodili, mi nismo raskidali ugovore, mi nismo suspendirali. Ali jesmo davali podršku, jesmo putovali i jesmo krivi jer volimo 11 plavih. I da, jesmo ružili igrače, jesmo ih kritikivali, ali ih nismo birali.

Ovo nije bojkot utakmica, ovo nije destrukcija kluba, ovo je nezadovoljstvo sportskim neuspjehom kojeg nam priređujete i zato pozivamo sve Manijake na sljedeću utakmicu FK Željezničara u Krupu, kao i na našu Grbavici. Uprava napolje”, stoji u saopštenju.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of