Home Aktuelno Ovo je čovjek zbog kojeg je Khabib preskočio kavez!

Ovo je čovjek zbog kojeg je Khabib preskočio kavez!

0
SHARE

Dillon Danis je jedan od trenera Conora McGregora, a upravo je zbog njega Khabib Nurmagomedov preskočio kavez i udario ga nogom u glavu.

Khabib je u nedjelju u Las Vegasu pobijedio McGregora i odbranio titulu lake kategorije UFC-a. Ipak, ovaj meč obilježio je skandal nakon što je Dagestanac preskočio kavez i krenuo u obračun s ekipom irskog borca koja ga je žestoko vrijeđala svih ovih mjeseci.

Na njegovoj meti posebno je bio jiu jitsu trener Dillon Danis koji je Khabiba vrijeđao najviše na vjerskoj osnovi. Khabib je nakon meča preskočio kavez i i bacio se na Dillona, te mu zadao nekoliko udaraca. Ipak, osiguranje je brzo reagovalo i spriječilo veći incident.

No, UFC borac Brian Ortega je te noći bio u šoku kada je vidio Dillona u jednom od noćnih klubova u Las Vegasu. Ortega je izjavio da ga je najviše šokiralo što je on bio sam, te što bi sigurno loše prošao da se slučajno sreo s Khabibom ili članom njegovog tima.

“Vidio sam ga u klubu i bio je sasvim sam. Prišao sam mu i pitao ga da li je normalan i zašto je sam. Pokušao je s kapuljačom da se sakrije, ali svi su ga prepoznali. To je zaista lud i hrabar potez jer je vrlo lako moglo doći do sukoba da je tu bio neko od Khabibove ekipe. Te noći su gotovo svi UFC borci bili tu. Malo mi je pričao šta se dešavalo nakon meča i vidio sam masnicu na njegovom licu, a oko mu je bilo otečeno. Nagovorio sam ga da se vrati u hotel jer nisam htio da nas neko zaskoči”, rekao je Ortega.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of