Home Reprezentacija “Objasnit ću vam zbog čega će Džeko zauvijek biti u sjeni Aguera...

“Objasnit ću vam zbog čega će Džeko zauvijek biti u sjeni Aguera što se tiče Manchester Cityja”

0
SHARE

Bh. reprezentativac Edin Džeko ostao je ljubimac navijača Manchester Cityja iako je napustio ovaj prije tri godine kada je potpisao za Romu. Međutim, bivši igrač ovog tima Joleon Lescott vjeruje da će Džeko uvijek biti u sjeni Sergija Aguera koji je prema njemu “krivac” što bh. napadač nije imao veću popularnost na Etihadu.

Džeko je ostavio neizbrisiv trag u historiji Manchester Cityja i jedan je od najzaslužnijih što je ovaj klub došao do dvije titule prvaka Engleske. Međutim, Lescott vjeruje da bi Džeko bio vjerovatno najpopularniji igrač u historiji ovog kluba da nije igrao u isto vrijeme kao i Sergio Aguero.

U intervjuu za engleske medije Lescott je izjavio da izuzetno cijeni Edina Džeku, te da mu je žao što će zauvijek biti u sjeni Aguera. Bh. napadač je odigrao 189 utakmica za City i postigao je čak 72 gola. U Premiershipu je nastupao 130 puta, a čak 56 puta je ulazio s klupe. Zbog toga Lescott vjeruje da Džeko ne može biti ispred Aguera.

“Džeko je skoro pola odigranih utakmica za City ulazio s klupe i znam da je mrzio kada su za njega govorili da je super zamjena. Čak znam da si ga i ti pitao jednom oko toga i više nikada nije htio pričati s tobom iako si ugledni novinar. Bio je džoker s klupe i on to jedini nije shvatao. Uvijek će biti u sjeni Aguera”, rekao je Lescott, te dodao:

“Najbolji primjer toga je ona nevjerovatna utakmica protiv QPR-a kada smo gubili sa 2:1, a onda preokrenuli na 3:2 i osvojili titulu. Džeko je zaslužan za to jer je dao gol za 2:2, ali to niko ne pamti već se sjećaju gola za pobjedu kojeg je dao Aguero. Eto, to je samo jedan od primjera što je on u sjeni Argentinca. Mancini i Pellegrini su ga često rotirali i to mu je jako smetalo bez obzira da li bi dao četiri gola ili bio loš. Jednostavno da nije Aguera on bi bio najpopularniji igrač u historiji kluba, ali ovako je samo u sjeni”.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of