Home Bh. fudbal Musemić poslao žestoku poruku čelnicima Sarajeva nakon što su ga smijenili!

Musemić poslao žestoku poruku čelnicima Sarajeva nakon što su ga smijenili!

0
SHARE


FK Sarajevo je saopštio da je danas u poslijepodnevnim satima održana hitna sjednica Upravnog odbora FK Sarajevo na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić razriješi funckije šefa stručnog štaba.

Iz Sarajeva su istakli i da će u narednih nekoliko dana javnost biti upoznata sa time ko će, privremeno, voditi tim u posljednjoj utakmici pred odlazak na zimsku pauzu, protiv Zvijezde 09.

Nakon vijesti o prekidu saradnje sa FK Sarajevo, SportSport.ba je kontaktirao Husrefa Musemića za komentar.

“Ja sam sada saznao, nisam bio u Sarajevu. Pa, dobro. Takva je odluka, ja je poštujem, imaju pravo na to. Naučio sam ja da me smjenjuju kada sam prvi ili drugi. Možda su mogli sačekati malo još tu jednu utakmicu do pauze, malo je glupo ispalo ovako kada već ima tako malo vremena do pauze, da se to odradi do kraja”, istakao je Musemić.

Možete biti zadovoljni odrađenim poslom, prošle sezone osvojena historijska dupla kruna?

“Mi smo i sada, prvi-drugi, imamo isti broj bodova. Ne znam zašto nisu htjeli da se barem polusezona, ili sezona završi. Ja to smatram pomalo neozbiljnim, dakle ja u svoje ime, ali, šta da se radi, možda oni ne misle da je ovako neozbiljno. Mislim da je možda bilo bolje da su odlučili da se barem polusezona završi, pa da se onda razmisli o mogućnostima, da se napravi analiza i slično… Ali šta je tu je, takav je naš trenerski posao. Ovo se već dugo čekalo, sada su donijeli odluku. Ja idem dalje i želim svima svu sreću”, poručio je Musemić.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of