Home Reprezentacija Jedan od najvećih talenata BiH izgubio spor s Dinamom, a sad će...

Jedan od najvećih talenata BiH izgubio spor s Dinamom, a sad će na sud i s Bešiktašem!?

0
SHARE


Bivši Dinamov mladi nogometaš Ajdin Hasić (18) vjerovatno će, nakon gubitka spora sa Zdravkom Mamićem (60) odnosno Dinamom, na sud i sa Bešiktašem u kojem trenira, ali ne igra već godinu dana.

Istanbulski klub promijenio je vlasnika, umjesto Fikreta Ormana na vrhu je sada Ahmet Nur Cebi kojeg ni najmanje nije briga za Ormanov dogovor s Hasićem prema kojem je turski klub za ugovor nogometašu trebao dati 3 miliona eura.

Već se dva mjeseca pregovara, Hasić i zastupnici spustili su cijenu 1.7 miliona, ali predsjednik koji je Bešiktaš preuzeo u oktobru prošle godine ne nudi im više od 700 hiljada eura.

Orman je sa Hasićem nešto i ‘stavio na papir’, ali Ahmet Nur Cebi to ne priznaje pa je jako izgledno da cijela situacija rasplet dobije na nekom istanbulskom sudu. Za to vrijeme, jedan od najvećih BiH talenata – ne igra.

Zdravko Mamić je tvrdio kako se svojedobno i u rudnik u Banovićima spuštao da Hasićevog oca nagovori na novi ugovor s Dinamom. No tata Hasić je od dva nova poslana mu ugovora potpisao samo onoj o raskidu stipendijskog ugovora.

Sve je završilo u rukama advokata, a Arbitražni sud u Hrvatskoj odlučio je u Dinamovu korist. U međuvremenu, Mamić je preselio u BiH, a mladi Hasić u Tursku. I izgleda da ni jednom, ni drugom baš ne ide kako su zamislili.

LEAVE A REPLY