Home Aktuelno Jedan od najuspješnijih trenera svih vremena stao u odbranu Salihamidžića!

Jedan od najuspješnijih trenera svih vremena stao u odbranu Salihamidžića!

0
SHARE

Unatoč silnim kritikama, sportski direktor Hasan Salihamidžić dobio je punu podršku čelnih ljudi minhenskog Bayerna, ali i onih koji su na bilo koji način uz njemačkog prvaka.

Nedavno je Uli Hoeness stao u odbranu Salihamidžića, sada je to učinio i Ottmar Hitzfeld (70), jedan od najuspješnijih trenera na svijetu i nekadašnji strateg Bavaraca.

Osvojio je, između ostalog, pet prvenstava i Ligu prvaka s Bayernom. Prije toga, s Borussiom Dortmund (1997) već je osvojio krunu kontinentalnog klupskog nogometa.

Hitzfeld je najprije komentarisao sezonu u kojoj Bayern brani naslov prvaka, a sada gostuje vodeće Leipzigu. Leipzig ima devet, a Bayern sedam bodova nakon tri kola.

“Na početku sezone Bayern uvijek ima veći teret, jer su očekivanja ogromna – na kraju, računa se samo naslov. Zato je početak sezone uvijek pomalo smolast. Imate nove igrače, trener se mora obvezati, treba vremena da se momčad ponovno dovede u formu. U Bayernu nema puno vremena, trebate odmah da napravite sve što od vas traže i zato je nekada teško trenirati Bayern”, rekao je legendarni Švicarac, piše SportSport.ba.

Ipak, očekuje da Bayern na kraju bude prvak i da ima uspješnu sezonu.

“Vrlo sam uvjeren u dobru sezonu jer znam mehanizme u tako vrhunskom klubu. Zato me ne čudi da Bayern samo mora opet poduzeti pravi korak. To je za mene logičan razvoj”.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of