Home Reprezentacija Italijanski mediji žestoko iskritikovali Edina Džeku!

Italijanski mediji žestoko iskritikovali Edina Džeku!

0
SHARE


Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko odigrao je sinoć nešto slabiji meč u odnosu na one koje smo navikli gledati od njega u proteklo vrijeme.

On je u pobjedi svoje Rome u gostima protiv CSKA (2:1) promašio nekoliko dobrih prilika jer je šutirao vrlo slabo, a nakon meča italijanski mediji su odluičili da ga pošteno naruže.

Tako je od najuglednijih medija dobio vrlo niske ocjene za svoj sinoćnji nastup uz opise kako je sinoć igrao Džeko iz Serije A, a ne Džeko iz Lige šampiona te da se pretvorio u vrlo sporog napadača i neefikasnog.

“Neprepoznatljiv: Neumoljivi bombarderod prije dvije sedmice ustupa put neprijatnom i sporom napadaču koji nikada nije opasan”, navodi u izvještaju popularni TMW, dok Corriere dello Sera navodi da je Džeko sinoć bio onaj igrač iz Serije A, a ne iz Lige šampiona aludirajući na to da je ona verzija iz italijanskog šampionata puno neefikasnija i bezopasnija.

Nadalje, Gazzetta dello Sport piše sljedeće: Radio je dosta za tim, ali čini se kako je pred protivničkim vratima izgubio put koji vodi do gola, prenosi Sportsport.ba.

Tako su najpoznatiji italijanski mediji Džeki za sinoćnju partiju davali vrlo niske ocjene, a u nastavku možete pogledati i kakve:

AllMercatoWeb.com – 5

La Gazzetta dello Sport 5,5

Corriere della Sera 4,5

Tuttosport 5

The Messenger 5,5

Time 5

Vocegiallorossa.it 6

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of