Home Aktuelno Huligani prekinuli utakmicu protestom protiv esporta: Teren zasuli teniskim lopticama i džojsticima!

Huligani prekinuli utakmicu protestom protiv esporta: Teren zasuli teniskim lopticama i džojsticima!

0
SHARE


Utakmicu sedmog kola švicarske nogometne lige između Young Boysa i Basela u Bernu obilježio je nesvakidašnji incident. Navijački protesti nisu neuobičajena stvar, no protest koji su organizirali navijači obje ekipe prvi je takav u historiji.

Igrala se 16. minuta kada su navijači Young Boysa na tribini razvukli transparent sa znakom za pauzu i u teren počeli bacati teniske loptice i džojstike za igračke konzole, a na njihov čin odgovorili su i gostujući navijači koji su izvjesili svoje transparente. Kako se ispostavilo, navijači su protest organizirali protiv esporta, piše RTS.

To je prvi put u historiji da je neka nogometna utakmica prekinuta zbog esporta. Akcija navijača bila je unaprijed dogovorena, a domaći huligani su bacali džojstike s natpisima ‘Fuck E-Sports’ i teniske loptice, dok su gostujući imali transparente koji su vrijeđali esport.

Da stvar bude još bizarnija Young Boys uopće ni nema esport ekipu niti sudjeluje na takmičenjima, a Basel ima trojicu igrača FIFA-e koji predstavljaju klub na esport turnirima. Na nogometnom terenu Young Boys je razbio Basel sa 7-1, no gostima je problem bio esport.

Huligani su se iz nogometa već jednom preselili u esport kada su prošle godine navijači Olympiakosa upali u studio u kojem su se igrale kvalifikacije za grčku ligu League of Legends i istukli Panathinaikosove esportaše. Sada su huligani zgrozili javnost i u Švicarskoj.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of