Home Ino fudbal Fudbaler koji je nekad palio i žario terenima, a sada taksira!

Fudbaler koji je nekad palio i žario terenima, a sada taksira!

0
SHARE

Hakan Šukur, ime je to svojevremeno jednog od najboljih svjetskih napadača, čovjeka koji je krajem prethodnog i početkom ovog milenija žario i palio Starim kontinentom. 

Šukur je predvodio napad Galatasaraya s kojim je osvojio Kup UEFA 2000. godine, bio je i član reprezentacije Turske na SP u Koreji i Japanu gdje je osvojio treće mjesto, sada, vjerovali ili ne, taksira.

Za sve to je prema njegovom mišljenju kriv jedan čovjek, dugogodišnji i aktuelni predsjednik Turske, Tayip Erdogan.

Erdogan Šukura zbog njegovih političkog mišljenja smatra protivnikom države zbog čega ovaj slavni fudbaler radi kao vozač Ubera u Washingtonu.

“Počinjem raditi kao vozač Ubera u Washingtonu. Više mi ništa nije ostalo, Erdogan mi je sve uzeo, pravo na slobodu, mišljenje i na posao.”

“Poslovne prostore moje žene su uništili vandali, djecu mi maltretiraju na ulicu, dobio sam prijetnje smrću. Kada sam otišao 2015. godine zatvorili su mi oca i zaledili su svu moju imovinu”.

“Moji roditelji imaju rak i ne mogu doći da ih obiđem. Erdoganova politika je promijenila odnos prema Evropi i okrenula se Bliskom istoku.”

“Samo sam radio ono što je legalno. Nisam terorista ili izdajnik. Volim tursku zastavu i svoju zemlju”, poručio je ovaj 48-godišnjak.

Osim u dresu Galatasaraya ljubitelji fudbala ga pamte i po nastupima za Inter, Parmu i Blackburn.


LEAVE A REPLY