Home Aktuelno Fernando Alonso se u punoj brzini zabio u zid! (VIDEO)

Fernando Alonso se u punoj brzini zabio u zid! (VIDEO)

0
SHARE


Legendarni španski vozač Fernando Alonso doživio je stravičan sudar na treningu uoči utrke Indy 500.

Alonso je tokom treninga izgubio kontrolu nad bolidom i pri punoj brzini udario najprije u jedan, a onda i u drugi zid.

Udar je izgledao stravično, ali se slavni Španac izvukao bez težih povreda. Sam je izašao iz smrskanog bolida te je odmah prebačen na dodatne pretrage u bolnicu. Tamo je utvrđeno da osim nekoliko ogrebotina Alonso nema težih povreda.

Ovaj 38-godišnji vozač nakon duge i uspješne karijere u Formuli 1 želi osvojiti sve i na drugim nivoima automobilističkih sportova, odnosno želi zaokružiti ”sveto trojstvo”.

Samo jedan pilot uspio je u automobilističkom svijetu osvojiti čuveni vozački hat-trick – Veliku nagradu Monte Carla, 24 sata Le Mansa i Indianapolis 500.

“Sveto trojstvo” auto-moto svijeta, kako mu tepaju, dohvatio je legendarni Britanac, danas pokojni Graham Hill, kojem je to pošlo za rukom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Mnogi ljubitelji ovog elitnog sporta reći će da je to bilo najljepše vrijeme automobilizma.

Fernando Alonso ima priliku ponoviti Hillov uspjeh u 38. godini. Španac je spreman učiniti sve kako bi se dodao na spisak velikana kojeg je već ionako dio. Alonso je dvostruki prvak Formule 1 (2005. i 2006. godine), a “besmrtan” je postao lani kada se penzionisao i napustio F1, a potom odmah slavio na utrci 24 sata Le Mansa.

Naravno, prije toga je u 17 godina dugoj karijeri dvaput osvajao VN Monte Carla.

Nedostaje mu samo Indianapolis 500.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of