Home Aktuelno Federer se raplakao kao dijete tokom intervjua, čim je čuo pitanje: Njegovu...

Federer se raplakao kao dijete tokom intervjua, čim je čuo pitanje: Njegovu smrt nikada nije prebolio!

0
SHARE


Rodžer Federer je najtrofejniji teniser svih vremena sa 20 Gren slem trofeja, a i dalje ne namjerava da ode u penziju, iako ima 37 godina.

O njegovom životu se zna gotovo sve, ali malo je poznato da je Federer davne 2002. godine prolazio kroz težak trenutak. Tada je preminuo čovjek koji je najzaslužniji za to kakav je šampion postao Rodžer.

Prva veza s tenisom

Ono što je u karijeri i životu Novaka Đokovića bila Jelena Genčić, to je Federeru bio Piter Karter. Australijski teniski trener je Federeru bio prva veza sa tenisom. Upoznao ga je kad je imao devet godina, i vodio ga kroz svijet ovog sporta tokom tinejdžerskih godina.

Karter je poginuo 2002. godine, sedam dana prije Federerovog 21. rođendana (8. avgust), i Karterovog 37. (9. avgust). Na preporuku Federera, Karter je sa suprugom, koja je prethodno pobijedila rak, otišao u Južnu Afriku na safari. Tokom vožnje, vozač je morao da skrene kako bi izbjegao sudar sa kombijem, pa su skrenuli sa puta. Piter i vozač poginuli su na licu mjesta, pošto je njihov “lend rover” proletio kroz ogradu mosta i pao u rijeku.

U tom momentu je Federer igrao turnir u Kanadi, a vijest ga je logično strašno pogodila, pogotovo jer je predložio destinaciju. Prema nekim medijskim navodima, teniser je trčao po ulicama Toronta “vrišteći i plačući”, i bio je potpuno neutješan duži vremenski period poslije tragedije. Na prvom meču Dejvis kupa nakon toga, nosio je majicu sa uvezanim Karterovim imenom na leđima.

Federer je u ekskluzivnom intervjuu za CNN dobio pitanje o Karteru i nije mogao da ne pokaže suze.

Piter je veoma važan za moju karijeru, ako nekome treba da zahvalim za moju tehniku, to je on – počeo je Federer, a zatim se emotivno slomio kada ga je novinarka pitala kako misli da bi danas Karter reagovao kada bi ga vidio sa 20 osvojenih Gren slem trofeja.

– Izvinite… Oh, čovječe, i dalje mi taj čovjek mnogo nedostaje. Nadam se da bi bio ponosan. On svakako ne bi želio da budem poroćerdan talenat. Mislim da je njegova smrt na neki način bio moj poziv za buđenje, jer sam tek tada počeo stvarno da treniram – rekao je Federer.

Pogledajte i cijeli intervju:

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of