Home Bh. fudbal Evo šta kaže poznati španski novinar o sarajevskom derbiju! (VIDEO)

Evo šta kaže poznati španski novinar o sarajevskom derbiju! (VIDEO)

0
SHARE

Sedam golova u sarajevskom derbiju nakon 35 godina. Željezničar je pobijedio Sarajevo sa 5:2.

U odličnom ambijentu i pravoj fudbalskoj atmosferi oko 11.000 ljubitelja fudbala je svjedočilo zaista historijskoj utakmici bh. fudbala.

Toliko golova u duelima dva najveća kluba u BiH nije viđeno otkako se igra Premijer liga BiH. Posljednji put mreže sedam puta tresle u martu 1984. godine kada su također Plavi slavili sa 5:2.

Već prva minuta i vodstvo Bordo tima su nagovjestili da će u Dolini ćupova biti pravo ludilo, a tako je bilo. Na kraju su više razloga za slavlje imali domaći igrači koji su stigli do velikog trijumfa.

Da je u domu Željezničara sinoć bilo ludo i nezaboravno potvrdio je i poznati španski novinar Toni Padilla svojom objavom na Twitteru.

“Jučer se igrao sarajevski derbi. Željezničar je postao lider nakon što je sa 5:2 pobijedio Sarajevo, aktuelnog prvaka. Ludilo, prijatelji”, napisao je Padilla.

Padilla je rođen 1977. godine u Sabadellu. Urednik je sportske rubrike katalonskog lista Ara, a Sarađuje sa mnogobrojnim medijima kao što su Bein Sports, RAC 1, Cataluna Radio.

Jedan je od osnivača poznatog mjesečnog magazina Panenka koji je posvećen fudbalskoj kulturi kroz historijski, kulturni, društveni i politički pristup.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of