Home Košarka Brooklyn Netsi napravili prvi trejd u stvaranju nove NBA superekipe!

Brooklyn Netsi napravili prvi trejd u stvaranju nove NBA superekipe!

0
SHARE


Tekuća NBA sezona još nije gotova, ali 28 klubova koji nisu dogurali do finala već se pripremaju za iduću, a posebno oni koji imaju velike planove na tržištu ovog ljeta, poput Brooklyn Netsa.

Njihov je plan dovesti Kyrieja Irvinga iz Bostona kao slobodnog igrača te pokušati napraviti trejd s New Orleansom za Anthonyja Davisa, a na radaru im je i povrijeđeni superstar Golden Statea Kevin Durant.

Da bi se uopšte upustili u takav posao, Netsi su morali raščistiti prostor pod salary capom, a učinili su to trejdom s Atlanta Hawksima kojima su poslali beka Allena Crabbea i dva izbora prve runde drafta, među kojima i ovogodišnji 17. pick, za krilnog igrača Taureana Princea i izbor druge runde drafta.

Sama razmjena igrača nije spektakularna, ali Netsima je skinula 17 miliona dolara pod salary capom, što znači da će imati ukupno 47 miliona dolara prostora, sasvim dovoljno za maksimalni ugovor za Irvinga te zadržavanje trenutnog playmakera i najboljeg igrača D'Angela Russella. Ako bi se odrekli i njega, na ugovore s pojačanjima mogli bi potrošiti 68 miliona, što bi moglo biti dovoljno čak i za sparivanje Irvinga i Duranta, prenosi Index.hr.

Ako ne tako, drugog superstara mogli bi dobiti trejdom za Anthonyja Davisa, a ovim su potezom oslobodili dovoljno prostora da mogu preuzeti i 12,75 miliona vrijedan ugovor Solomona Hilla, na čemu Pelicansi insistiraju u svim pregovorima o Davisu.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of