Home Aktuelno Amel Tuka progovorio o susretu s Novakom Đokovićem!

Amel Tuka progovorio o susretu s Novakom Đokovićem!

0
SHARE


Bosna i Hercegovina ima šampiona zlatnog sjaja, iako se on iz Škotske nije vratio sa medaljom. Naš najbolji atletičar i jedan od najboljih sportista Amel Tuka, na netom završenom Europskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu u utrci na 800 metara osvojio je šesto mjesto.

Ovaj talentirani Zeničanin je još jednom potvrdio dominaciju u ovoj disciplini u jakoj konkurenciji, čime je dokazao da spada u red najboljih europskih atletičara na 800 metara.

Iako su mnogi Bosanci i Hercegovci priželjkivali da Tuka bude u prvom planu u borbi za jednu od tri medalje, to se nije dogodilo. Amel nije uspio ponoviti rezultat iz 2015. godine kada je iz Pekinga sa Svjetskog prvenstva donio srebro. I pored toga nije nezadovoljan.

U prvom intervju za jedan medij nakon završetka Europskog prvenstva, Tuka je za Radiosarajevo.ba, dok je još bio u Škotskoj, govorio o nastupu u finalu, nastavku sezone, planovima, prijateljstvima…

Radiosarajevo.ba: Amele, još jednom ste pokazali da ste u vrhu europske i svjetske atletike. Kako vidite svoj nastup u Glasgowu dan nakon utrke?

Tuka: Moram priznati da sam zadovoljan svojim nastupom u Glasgowu, pogotovu jer sam izborio finale iako mi baš dvorana i ne odgovara za utrke. Osjećam se jako dobro i znam da sam na dobrom putu i da radim sada prave stvari koje će mi dati rezultat na ljetnom dijelu sezone. Nova ishrana, uz moj stari sistem treninga, daje već sada rezultate!

Radiosarajevo.ba: Za kraj nam komentirajte nedavni susret sa Novakom Đokovićem, najboljim sportistom svijeta. Vaša zajednička fotografija iz Beograda obišla je region.

Tuka: Drago mi je da smo se konačno sreli. Naš nedavni susret u Beogradu je bio sasvim slučajan. Samo ću jedno kazati – Novak Đoković je veliki gospodin.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of