Home Ostali sportovi ZLATNI LJILJANI STIGLI KUĆI Srebro koje je važnije i od nekih zlatnih...

ZLATNI LJILJANI STIGLI KUĆI Srebro koje je važnije i od nekih zlatnih medalja!

0
SHARE

Svjetski viceprvaci stigli su kući. Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koji su u nedjelju osvojili bronzanu medalju na SP u Holandiji, danas u popodnevnim satima iz Eindhovena su sletjeli na Međunarodni aerodrom u Tuzli.

Zlatne ljiljane dočekalo nekoliko stotina navijača, nagrađeni su dugotrajnim aplauzom, a kapiten bh. tima Sabahudin Delalić, zahvalio je na dočeku i podršci.

– Ovo je orgoman uspjeh. Možda i najteže Svjetsko prvenstvo za nas. Odigrali smo sa najtežim protivnicima od same grupe. Bili smo u grupi sa reprezentacijom Egipta koja je treća na svijetu. Pa sa Rusijom, u četvrtfinalu, koja je prvak Evrope, pa potom Brazilom, viceprvakom svijeta… I na kraju poklekli smo protiv Irana, ali mislim da smo napravili veliki uspjeh. Mislim da je nemoguće igrati protiv Irana i onog čovjeka koji je metar visočiji od nas. Tako da teško da ćemo uspjeti i u budućnosti nešto uraditi protiv Irana, ako on bude igrao. A bez njega oni nemaju nikakve šanse protiv nas. Nažalost to je tako, to je sport – rekao je Delalić, dodavši:

– Zadovoljni smo rezultatom, jer smo imali mnogo problema i prije odlaska, ali nismo pričali o tome da neko ne bi rekao da tražimo alibi. Nismo tražili alibi. Ostali smo bez Asima Medića iz prve postave, bez Beriza Kadrića, bez Safeta Alibašića i Mirzeta Durana. Na samom prvenstvu smo ostali bez tehničara koji je trebao mene mijenjati, Adnana Kešmera, kojeg su proglasili minimalcem… Bilo je izuzetno teško, ali zato kažem da je ovo najveći uspjeh.

Srebrenom medaljom zadovoljan je i naš reprezentativac Ermin Jusufović.

– Prije prvenstva želja nam je bila plasman u finale, odnosno na Paraolimpijske igre i mi smo to ostvarili. Potajno smo se nadali da možemo ostati na svjetskom tronu i savladati Iran. Međutim, ovoga puta nismo uspjeli. Imali smo najteži put do finala otkako igramo sjedeću osbojku. Morali smo pobijediti svjetske viceprvake, osvajače olimpijskih medalja, kontinentalne prvake… Bilo je jako teško prihološki, ali uspjeli smo se izdići iznad svih problema. Kada uzmemo u obzir sve činjenice ovaj rezultat je možda i navrijedniji do sada, bez obzira na to što nije zlatna medalja – kazao je Jusufović.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of