Home Reprezentacija Zašto su otpali prijateljski mečevi Zmajeva sa Hrvatskom i SAD!?

Zašto su otpali prijateljski mečevi Zmajeva sa Hrvatskom i SAD!?

0
SHARE


Prije naredne utakmice u kvalifikacionom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji protiv Gibraltara, koja je na programu 25. marta, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine po svemu sudeći neće imati nijedan pripremni meč.

No, u toku su aktivnosti na pronalaženju protivnika koji bi našem timu poslužio za pripreme pred veoma važan meč s Grčkom u junu u Zenici, u kojem će naš tim imati priliku napraviti veliki korak ka osvajanju drugog mjesta.

Kako saznaje “Dnevni avaz”, Nogometni savez Bosne i Hercegovine odbio je ponudu za odigravanjem susreta sa selekcijom Hrvatske, jer je bila finansijski neisplativa.

Agencijska ponuda odnosila se na susret dva tima u Frankfurtu 28. marta, tri dana nakon našeg susreta s Gibraltarom, što je bilo prihvatljivo, no, nakon što je domaćinstvop rebačenu u Sloveniju, stvar se iskomplicirala, pa od toga neće biti ništa.

Iz finansijskih razloga odbačena je i ponuda iz Sjedinjenih Američkih Država da selekcija sastavljena od igrača iz naše lige u februaru odigra susret protiv odgovarajućeg tima domaćina.

Dok NSBiH vrši aktivnosti na pronalaženju adekvatnog protivnika pred junski okršaj s Grcima, postoji mogućnost da selekcija sastavljena od igrača iz naše lige 22. februara gostuje na Malti.

No, ta je opcija za sada u fazi pregovora.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of