Home Ino fudbal Zašto se Cristiano Ronaldo odlučio za Juventus!?

Zašto se Cristiano Ronaldo odlučio za Juventus!?

0
SHARE


Najbolji fudbaler svijeta bi mogao ovog ljeta postati novi član torinskog Juventusa, koji će za njegove usluge izdvojiti između 100 i 120 miliona eura.

Najbolji fudbaler svijeta bi mogao ovog ljeta postati novi član torinskog Juventusa, koji će za njegove usluge izdvojiti između 100 i 120 miliona eura.

Dolazak portugalskog velemajstora u Torino bio bi svakako nešto što niko nije očekivao. Ronaldo je odlučan u namjeri da potpiše za Juventus i to je, prema navodima iz Španije, jasno poručio.

Mnogi su se pitali zašto se Ronaldo baš odlučio za Juventus, a Marca donosi odgovor na to pitanje. Cristiana su navijači Stare dame “kupili” reakcijom tokom utakmice četvrtfinala Lige prvaka kada im je u Torinu postigao jedan od najboljih golova Lige prvaka.

Tada je CR zabio škaricama i gol je proslavio na prepoznatljiv način. Za razliku od većine navijača suprotnih klubova, Ronaldo je u Torinu nagrađen aplauzima i Marca tvrdi da je upravo to razlog što Portugalac želi tamo, jer bi navijači bili uz njega.

Za sada je Juventusu samo njegova plata problem. Ronaldo želi 30 miliona eura godišnje, ali rukovodstvo Bianconera čini sve kako bi osigurali sredstva za njega.

Tako su već povećali cijenu godišnjih ulaznica, a plata bi se mogla osigurati od raznih sponzora, kao i od prodaje dresova koja je iz godine u godinu sve veća, prenosi Sportsport.ba.

Ronaldo bi na kraju mogao završiti u Juventusu i njegov transfer izgleda baš kao realna opcija.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of