Home Bh. fudbal Vladan Kovačević je u Sarajevo došao iz Željezničara!

Vladan Kovačević je u Sarajevo došao iz Željezničara!

0
SHARE

Prije tri godine Vladan Kovačević, “junak” pobjede Sarajeva u Tuzli, stigao je u bordo tabor. Iz Banjaluke. Na preporuku Siniše Mrkobrade, nekada talentiranog Borčevog golmana, danas vlasnika prestižne Akademije “Golmanska rukavica”. Kroz koju je prošlo nekoliko nadarenih golmana.

“Ja sam ga trenirao u svojoj Akademiji. Vladan je tada bio u Željezničaru, ali ne sarajevskom već banjalučkom Želji. Imao je sedamnaest godina. Nekima je smetalo što dodatno radi kod mene”, otkriva za Sportske.ba Siniša Mrkobrada, nekadašnji golman Borca, a sada brine o “portirima” u mlađim državnim selekcijama BiH.

Mrkobrada je objasnio kako je talentirani Kovačević završio u FK Sarajevo.

“Logično je da nastavi u Borcu, ali Vladan je jedno od hiljadu djece koje nije dobilo šansu u svom gradu. Ja sam nazvao tadašnjeg “šefa” Akademije Sarajeva Almira Hurtića.

Rekao sam, Hurta primi Vladana na jedan trening i poželit ćeš da ostane vaš! Bio je skeptičan, ali je pristao. I, eto Vladana u prvom timu. Osvojio je s juniorima Kup BiH”, prisjeća se Siniša.

Svom pulenu predviđa blistavu karijeru.

“Kovačević je vrlo jak karakter, radan, ambiciozan. Iz skromne je porodice. Jako fino vaspitan. Ja vam kažem da je u njemu reprezentacija BiH dobila golmana za narednih desetak godina”, uvjeren je Siniša Mrkobrada.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of