Home Aktuelno VITEZ IZ VITEZA Bh. nada Roberto Soldić zvani RoboCop!

VITEZ IZ VITEZA Bh. nada Roberto Soldić zvani RoboCop!

0
SHARE

Ovaj mladi heroj sa svoje 22 godine već ima 5 pojasa u vlasništvu od lake do srednje kategorije, forsira stand/up borbu zbog strahovitog high kicka dobio je uz nadimak Vitez i nadimak RoboCop jer zaista podsjeća na ovu legendu po načinu borbe.

Od već 15 borbi ima 13 pobjeda i 2 poraza, a 5 pojasa od FFC, SBC, SMACCFC, Superior FC i kao kruna uspjeha nedavno osvojeni pojas u svjetski poznatoj poljskoj KSW iz koje mnogi borci odlaze u UFC.

Živi i trenira u Dizeldorfu pod trenerskom palicom Ivan Hypólita čovjeka koji je bio trener i Cro Copu, a partner mu je još jedan Bosanac već član UFC-a Damir Hadžović.

Hector Lombardo i mnoge poznate UFC zvijezde ga zovu budućim Conorom i mislimo da će iduća borba već biti u UFC-u gdje je ovom mladom borcu, ovom Vitezu iz Viteza i mjesto.

Roberto ima odličnu dobranu ali i godine i vrijeme da poradi i na parteru, okružen je jakim timom,stručnjacima nevjerovatno snažan i uporan pravi ratnik koji se ne predaje sto je dokazao u par borbi kad je ozlijeđen nastavljao i pobjeđivao.

BH konačno ima pravu nadu za šampiona iako ne treba pritiskati ovog mladica al samo ću rec da imam zelju da čujem ono njegovo BOSNA koje je uzviknuo u po Zagreba kad je za minut i po pobijedio hrvatsku zvijezdu Ivicu Trusceka.
Možda za godinu dvije 5 10 cujemo i ono čuveno iz MGM Grand Arene

BOSNIA WE HAVE A CHAMPIONS ili BOSNO IMAS ŠAMPIONA VITEZA IZ VITEZA ROBOCOPA ROBERTA SOLDIĆA

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of