Home Reprezentacija Više nema dilema: Poznat datum imenovanja novog selektora!

Više nema dilema: Poznat datum imenovanja novog selektora!

0
SHARE


Ako je vjerovati onome što se može pročitati u medijima, knjiga kad je riječ o izboru novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine spala je na dva slova. Riječ je o dvojici od trojice prvobitnih kandidata, Amaru Osimu i Robertu Prosinečkom.

Meho Kodro, koji je prije dvadesetak dana slovio kao glavni kandidat za nasljednika Mehmeda Baždarevića, odustao je svojevoljno iz utrke, dok je nakon Osima koji je bio izbor broj dva, ponovo aktuelan postao Robert Prosinečki koji je ranije bio van utrke jer je pregovarao sa Slovenijom, Azerbejdžanom i nekoliko klubova. On se na kraju ipak predomislio, sve ostale ponude otpale su, a želja za treniranjem Zmajeva pojavila s vjerovatno jer je za razliku od Azerbejdžana riječ o selekciji koja u svojim redovima ima nekoliko zvučnih imena evropskog fudbala.

Šta će se desiti za petnaest dana i hoće li i ovog puta kao nedavno doći do naglog preokreta, ostaje da se vidi. Vrijedno je spomenuti i da su se kao kandidati spominjali i treneri poput Clarencea Sedorffa ili Srećka Kataneca, ali su to rješenja koja ipak nisu realna u ovom trenutku, pišu Sportske.ba.

Fudbalska reprezentacija BiH bi novog selektora zvanično trebala dobiti 21. decembra.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of