Home Ostali sportovi (VIDEO) NOVA FRKA U FORMULI 1: Vettelu prijeti kazna zbog koje bi...

(VIDEO) NOVA FRKA U FORMULI 1: Vettelu prijeti kazna zbog koje bi mogao da ostane bez titule!

0
SHARE


Međunarodna automobilska federacija (FIA) pokrenula je danas istragu protiv vozača Ferrarija Sebastiana Vettela, nakon što se on namjerno sudario sa Lewisom Hamiltonom iz Mercedesa tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Vettel je tokom trke u Bakuu prošle nedjelje namjerno udario Hamiltona u vrijeme kada se bezbjednosno vozilo nalazilo na stazi, što je zabranjeno. Nijemac je tokom trke kažnjen sa 10 sekundi, a FIA je danas pokrenula istragu i odlučit će da li će dodatno kazniti četvorostrukog svjetskog prvaka.

“Poslije incidenta na Velikoj nagradi Azerbejdžana, kada je Sebastian Vettel bio umiješan u sudar sa Lewisom Hamiltonom, FIA će dodatno ispitati uzroke incidenta kako bi procijenila da li je potrebna dodatna kazna. Obavještenje o ishodu istrage bit će objavljeno prije trke u Austriji (9. juli)”, navodi se u saopštenju FIA.

Vettel je poslije trke optužio Hamiltona da je namjerno kočio i testirao kočnice. Međutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrđeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno. Vettel je trku završio na četvrtom mjestu a Hamilton na petom.

FIA je prošlog oktobra upozorila Vettela na ponašanje, nakon što je Nijemac tokom trke u oštroj raspravi putem radija opsovao direktora trka FIA.

Ukoliko FIA rigorozno kazni Nijemca, to bi moglo da ima presudan uticaj na borbu za titulu, jer ako bi Vettel bio suspendovan na nekoliko trka, Britanac bi imao veliku priliku da stekne nedostižnu prednost, prenosi Kurir.

U generalnom plasmanu vozača u šampionatu Formule 1 Vettel je prvi sa 14 bodova više od Hamiltona.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of