Home Fight club (VIDEO) HISTORIJSKI SKANDAL! Borbu Joshue i Klička obilježio je detalj koji niko...

(VIDEO) HISTORIJSKI SKANDAL! Borbu Joshue i Klička obilježio je detalj koji niko nije primijetio!

0
SHARE


Britanski bokser Anthony Joshua poslije 11 rundi savladao je Vladimira Klička i osvojio titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i IBO, a malo ko je primijetio detalj koji bi se kategorisao kao – historijski skandal!

Koliko je borba bila epska govori i činjenica da se i poslije deset dana ne stišava bura oko meča.

“Pričao sam sa Kličkom i rekao mu da ako me pusti u sljedeću rundu, da ću ga raz*ebati, dok mi je on odgovorio da će me nokautirati. Bio je to samo razgovor u borbi”, rekao je Joshua koji je od sedme do 11 runde ‘umarao’ Klička.

“Znao sam da su te runde ključne, kao i da je pobjeda blizu. Napravio sam korak, bam, bam, bam… Podsvjesno, ne znam kako mi je to došlo, samo sam to izbacio iz sebe i vidio njegovu bradu…”, u detalje je opisao trenutak nokauta novi šampion svijeta.


Wladimir Klitschko vs Anthony Joshua [FIGHT… by lopta-je-okrugla

Poslije borbe koju je gledao cijeli svijet mnogi su propustili zanimljiv detalj u ringu. Naime, dogodio se incident koji je mogao da preraste u historijski skandal, a u glavim ulogama su se našli Joshua i Vladimirov brat Vitalij, gradonačelnik Kijeva koji je i sam bokser.

“Sve je počelo još prije borbe. Vitalij je išao u Joshuinu svlačionicu, pokušao je da ga dekoncentriše. Zatim je u ringu buljio u Britanca, a i Joshua je tada počeo da bulji u njega”, rekao je promoter koji je upućen u cijeli slučaj.

A šta se dogodilo poslije borbe? Izgledalo je kao da nema problema… “Kada je Joshua u ringu, užasan je. Van ringa je sjajan dečko, ali u ringu… Vitalij i on su se gotovo potukli nakon borbe. Britanac je otišao do Vladimira i zahvalio mu se, a bijesni Vitalij ga je odgurnuo. Anthony je poludio zbog toga i čudo je kako nije došlo do tuče.”

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of