Home Ostali sportovi (VIDEO) BRITANAC KIPTIO OD BIJESA POSLIJE TRKE U BAKUU: Hamilton htio da...

(VIDEO) BRITANAC KIPTIO OD BIJESA POSLIJE TRKE U BAKUU: Hamilton htio da se bije sa Vettelom!

0
SHARE


Lewis Hamilton smatra da se Sebastian Vettel osramotio na utrci u Azerbajdžanu zbog incidenta između dvojca iza sigurnosnog automobila, za koji je Vettel kažnjen kaznom od deset sekundi mirovanja u boksu.

Vettel je udario Hamiltona iza sigurnosnog automobila i nakon toga tvrdio da ga je Britanac testirao kočenjem na mjestu gdje se to inače ne čini, na izlazu iz zavoja, a nakon toga je došao paralelno s njim i gestikulirao rukama. Vettel je u tom trenutku skrenuo u Hamiltona nakon čega dolazi do manjega kontakta, zbog kojega je Vettel kasnije kažnjen.

“Kontrolirao sam utrku, a kao i na svakom drugom ponovljenom startu usporio sam na istom mjestu”, rekao je Hamilton.

“On je očito spavao i zabio se u mene, to za mene nije problem. Ali vožnja pokraj mene i namjerno zabijanje u vozača, nakon čega se izvukao… I dalje je završio četvrti”, rekao je Hamilton pa poručio:

“Mislim da je to sramota, danas se osramotio, iskreno.”

Kad su mu novinari rekli da je Vettel rekao da je morao dokazati da je muškarac, Hamilton je odgovorio da je bio spreman ući i u fizički sukob:

“Ako želi dokazati da je muškarac, trebali bismo to riješiti izvan bolida, licem u lice. Mislim da opasna vožnja nije rješenje, vožnja koja na bilo koji način može ugroziti drugoga vozača. Srećom pa smo vozili sporo, da smo išli brzo bilo bi puno gore.”

Smatra da je ovo bio loš primjer mladima…

“Zamislite svu djecu koja su danas gledala Formulu 1 i vidjeli ovakvo ponašanje od četverostrukog svjetskog prvaka… Mislim da to sve govori.”

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of