Home Aktuelno U saobraćajnoj nesreći preminuo poznati nogometaš koji je ostavio veliki trag u...

U saobraćajnoj nesreći preminuo poznati nogometaš koji je ostavio veliki trag u Aston Villi i Boltonu!

0
SHARE

Nogometni svijet je zadesila velika tragedija budući da je jedan od poznatijih igrača Premiershipa s kraja prošlog i u prvoj deceniji ovog vijeka, Jlloyd Samuel (37) poginuo u automobilskoj nesreći.
Dugogodišnji igrač Aston Ville i reprezentativac Trinidada i Tobaga nastradao je u direktnom sudaru, koji se dogodio nakon što je ujutru odvezao djecu u školu.

Vijest o pogibiji nekadašnjeg igrača objavio je i Nogometni savez Trinidada i Tobaga putem svoj stranice na Facebooku.

Karijeru počeo u Villi

“Dobili smo užasne vijesti da je naš bivši reprezentativac i bivši igrač Aston Ville i Boltona, Jlloyd Samuel poginuo u saobraćajnoj nesreći u Engleskoj ovog jutra. Prema izvještajima, Jlloyd je nastradao u direktnom sudaru kada se vraćao kući nakon što je ostavio svoju djecu u školi. Nogometni savez Trinidada i Tobaga i njegovi bivši saigrači izražavaju najdublje saučešće njegovoj porodici i u Britaniji i ovdje, na Trinidadu i Tobagu”, stoji u saopćenju.

Samuel je seniorsku karijeru započeo u Aston Villi, a pored Boltona, nastupao je još i za Gillingham, Cardiff, Esteghlal i Paykan.

Bio je i mladi reprezentativac Engleske prije nego je prihvatio da u seniorskoj konkurenciji nastupa za Trinidad i Tobago, zemlju svog porijekla.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of