Home Aktuelno U saobraćajnoj nesreći poginule dvije trofejne srbijanske sportašice!

U saobraćajnoj nesreći poginule dvije trofejne srbijanske sportašice!

0
SHARE


Velika tragedija potresla je Srbiju. Kod Kovačice u saobraćajnoj nesreći poginule su srbijanske reprezentativke u bodybuildingu, Branislava Jovanović (48) i Milica Beslać (16). U nesreći je život izgubila i majka Milice Beslać, a u životnoj opasnosti je i njen otac koji je upravljao vozilom.

Do tragedije je došlo kad su se sudarili automobil kojim je upravljao otac mlade sportašice i kamion novopazarske registracije. Kao uzrok nesreće navodi se pogreška vozača automobila koji nije ustupio prvenstvo prolaza.

Nesreća se dogodila kad su se srbijanske sportašice vraćale kući sa SP u Rumuniji. Branislava Jovanović bila je jedna od najboljih srbijanskih bodybuliderica, a na takmičenju u Rumuniji osvojila je četvrto mjesto na svijetu. Također, Jovanović je bila višestruka prvakinja Srbije i Balkana, prenosi Index.

16-godišnja Milica Beslać proglašena je 2015. godine za najbolju mladu sportašicu Apatina i važila je za najveću nadu srbijanskog bodybuildinga. Bila je prvakinja Balkana u konkurenciji do 16 godina, a tu je titulu je osvojila prošlog ljeta u Baru. Titulu državne prvakinje osvojila je dvije sedmice prije tragedije.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of