Home Ostali sportovi TUŽNA UTJEHA ZA PORODICU SCHUMACHER: Čudo je bilo samo jedna velika laž!

TUŽNA UTJEHA ZA PORODICU SCHUMACHER: Čudo je bilo samo jedna velika laž!

0
SHARE


Porodica Michaela Schumachera izvojevala je pobjedu u sudskoj borbi u Hamburgu protiv magazina Bunte zbog širenja neistinitih informacija o zdravstvenom stanju bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

Njemački vozač zadobio je u decembru 2013. godine teške povrede glave na skijanju, te je mjesecima bio u umjetno induciranoj komi, a porodica je od samog početka sakrivala podatke o Schumacherovom zdravstvenom stanju kako bi zaštitila njegovu privatnost i omogućila mu mirni oporavak.

Međutim, to nije zaustavilo sve medije da na bilo koji način pokušaju doći do nekakve informacije. Tako je magazin Bunte dvije godine nakon same nesreće objavio podatak da Schumacher ‘može hodati uz malu pomoć terapeuta’, a vijest se, nažalost, pokazala neistinitom.

– Sud je zaključio kako je objava bila neistinita – kratko je obrazložila sutkinja Simone Kafer.

Schumacherova porodica tužila je magazin zbog narušavanja privatnosti, a Sud u Hamburgu presudio je u njenu korist. Magazin je tako dužan isplatiti Schumacherovoj porodici 50.000 eura odštete, kao i 65% iznosa sudskih troškova u iznosu od 950 eura.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of