Home Ostali sportovi Tuka sa Cvijetom Srebrenice slavio u Lucernu pa onda izjavom oduševio javnost!

Tuka sa Cvijetom Srebrenice slavio u Lucernu pa onda izjavom oduševio javnost!

0
SHARE


Amel Tuka je na tradicionalnom Međunarodnom atletskom mitingu u švicarskom gradu Lucernu osvojio prvo mjesto, međutim nije želio slaviti pobjedu.

Naime, s obzirom na to da se 11. jula obilježava 22. godišnjica genocida u Srebrenici, Tuka je specijalno za ovu priliku nastupio sa “Srebreničkim cvijetom”, a to je i bio razlog zbog čega nije slavio pobjedu.

“Hvala svima na velikoj podršci i divnim čestitkama! Trka je bila dobra, sa sjajnom konkurencijom ali nažalost kiša nas pratila sve vrijeme. Teško je se zagrijavati po kiši, zatim trčati po kiši, ali ipak na kraju jedna velika pobjeda na velikom mitingu u Luzernu!”, napisao je Tuka na zvaničnom Facebook profilu.

“Svaka pobjeda, pa tako i ova daje puno motiva i samopouzdanja za ono što me tek očekuje! Nisam slavio ovu pobjedu, niti ću ikada išta slaviti na ovaj datum, 11.07.!!! Neću ništa više govoriti, ne mogu, boli šta god da krenem reći!!! Nek ova trka i slika prenesu poruku širom svijeta i da se NIJEDNOM NARODU ovo ne desi, nikada!!!”, dodao je najbolji bh. atletičar.

Naš trkač je slavio s vremenom 1:46.75 u jakoj konkurenciji, pored imena kao što su Španjolac Kevin Lopez, Kenijac Job Kinyor, Marokanac Adilman Briami, Amerikanci Erik Sowinski i Matthew Centrovitz, Britanci Elliot Giles i Michael Rimmer, Danas Andreas Bube, Luke Matthews iz Australije i Južnoafrikanac Ryhardt van Rensburg.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of