Home Reprezentacija Trener koji je U-21 selekciju vratio iz ambisa: Drago mi je da...

Trener koji je U-21 selekciju vratio iz ambisa: Drago mi je da su igrači iz PLBiH pokazali kvalitet!

0
SHARE

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo upisala je visoku gostujuću pobjedu protiv Velsa.

Izabranici selektora Vinka Marinovića potvrdili su da imaju kvalitet, ali i da pobjeda protiv Portugala u 4. kolu nije bila po onoj staroj “i ćorava koka ubode zrno”.

– U najavi utakmice sam rekao da ako ponovimo pristup kakav smo imali protiv Portugala da možemo očekivati dobar rezultat na gostovanju u Velsu. Drado mi je da je na kraju i rezultat došao i da smo pokazali i potvrdili naš kvalitet – rekao je Vinko Marinović za Faktor.

Gro izabranika selektor U-21 nacionalnog tima je iz Premije lige, što potvrđuje da u našem najjačem rangu ima fudbalera koji mogu igrati fudbal na ozbiljnom nivou.

– Oni su pokazali svoj kvalitet i to mi je jako drago. Imali su ogromnu želju, bili su itekako motivisani. Ne samo igrači iz PLBiH, nego kompletna ekipa – naglasio je Marinović.

Poslije pet kola mladi Zmajevi zauzimaju drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi 8, sa dva boda manje u odnosu na vodeću Rumuniju, koja ima 11 bodova.

– Rumunija je vodeća. U utorak Rumunija gostuje kod Velsa nakon domaćeg remija sa Portugalom, dok će Porugalci ugostiti Švicarsku istog dana. Ovo je izuzetno kvalitetna grupa. Nikoga nije lako pobijediti. Meni je drago da mi rastemo, da napredujemo – kazao je selektor mladih Zmajeva uz opasku da je odlična atmosfera u timu zaslužna za dobre rezultate U-21 tima kojeg je Marinović uzdigao iz ambisa u kojem je bila u nekoliko prethodnih ciklusa.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of