Home Ostali sportovi Teška nesreća olimpijske prvakinje: Obožavatelje šokirale fotografije njenih povreda!

Teška nesreća olimpijske prvakinje: Obožavatelje šokirale fotografije njenih povreda!

0
SHARE


Caroline Buchanan (27), australska olimpijka doživjela je tešku saobraćajnu nesreću tokom koje je zadobila prijelom nosa i prsne kosti, a kolabiralo joj je i plućno krilo.

Peterostruka svjetska prvakinja u brdskom biciklizmu je svoje pratitelje na Instagramu šokirala objavivši fotografiju iz bolnice gdje nosi ovratnik, a lice joj je natečeno i prekriveno krvlju.

“Rekla bih da 2017. nije prošla po planu. Provela sam nekoliko teških dana na odjelu intenzivne njege nakon prevrtanja automobila. Upravo su me preselili u privatnu sobu i moj se oporavak kreće u pozitivnom smjeru. Slomila sam nos i prsnu kost, a kolabirala su mi i pluća. Sretna Nova godina”, napisala je ona uz fotografiju.

Lokalni su mediji saopćili da se nesreća dogodila u New South Walesu, te da je u njoj sudjelovalo samo jedno vozilo, ali nisu objavili detalje.

Četvrtog dana koji je provela u bolnici, objavila je video vađenja cjevčica za izvlačenje tekućine iz pluća.

“Vađenje ovih cjevčica je bio najbolji mogući osjećaj. Izvukli su mi oko dvije litre tekućine nakon nesreće”, napisala je uz zahvalu svim fanovima na poruke podrške, prenosi Index.hr.

Caroline je osvojila tri naslova svjetske prvakinje u BMX-u i pet u brdskom biciklizmu. Sudjelovala je na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of