Home Ino fudbal SVIJET JE POTPUNO POLUDIO: Za zvijezdu Barcelone ponudili 222 miliona eura, svi...

SVIJET JE POTPUNO POLUDIO: Za zvijezdu Barcelone ponudili 222 miliona eura, svi čekaju šta će odlučiti!

0
SHARE


Svjetsko nogometno tržište moglo bi uskoro doživjeti zemljotres kakav se ne pamti jer PSG priprema ponudu od 222 miliona eura za napadača Barcelone Neymara (25).

Ugledna španska Marca piše kako su čelnici PSG-a spremni aktivirati vrtoglavu odštetnu klauzulu u Neymarovom ugovoru čime bi postavili svjetski rekord koji vjerovatno dugo ne bi bio srušen. Za usporedbu, sadašnji rekord drži Manchester United koji je lani platio Juventusu 105 miliona eura za Paula Pogbu.

Marca ipak navodi da će PSG krenuti u akciju samo ako od Neymara dobije potvrdu da je voljan napustiti Barcelonu. Brazilac bi u tom slučaju dobio basnoslovnu plaću od 30 miliona eura godišnje, uz određene bonuse.

Prošlo je ljeto dogovor spriječila upravo Neymarova želja da ostane u Barceloni iako su on i njegov otac priznali da su razgovarali s Parižanima. No, sada bi situacija mogla biti drugačija. Katalonski Sport je prije nekoliko dana objavio da Neymar više nije sretan u klubu, odnosno da želi biti vođa i prva zvijezda ekipe, a to pored Lionela Messija, naravno, nije moguće, prenosio Net.

Na Parku prinčeva sada čekaju Neymarov odgovor o kojem će ovisiti daljnji razvoj događaja. Ako Brazilac odluči da je vrijeme za odlazak, a PSG ponudi spomenuti iznos, Barcelona će biti nemoćna. Ali i znatno bogatija…

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of