Home Ostali sportovi STOJNIĆ ODGOVORIO NAČELNIKU: Nije me iz Sarajeva otjerao Karadžić pa neće ni...

STOJNIĆ ODGOVORIO NAČELNIKU: Nije me iz Sarajeva otjerao Karadžić pa neće ni Hadžibajrić! (FOTO)

0
SHARE


Priča oko deložacije Tesla Puba u vlasništvu poznatog sarajevskog MMA borca Denisa Stojnića proteklih dana privukla je veliku pažnju Sarajlija.

Općina Stari Grad Sarajevo jučer je zbog duga od oko 370.000 KM u ulici S.H. Muvekita broj 1 deložirala ugostiteljski objekat Tesla Pub.

Tim povodom Stojnić i njegovi advokati Damir Alagić i Zlatko Petrović danas su organizirali konferenciju za medije ispred ovog objekta.

Poručili su da nije tačno da Stojnić duguje 370.000 KM, već da su to “laži načelnika”.

– Ne znam otkud se spominje ta cifra. Po vansudskoj nagodbi koju je sam načelnik predložio stvarni dug je zapravo 51.000 KM. Ja sam čekao samo da načelnik, kao što je i bio dogovor, potpiše tu nagodbu, pošalje mi fakturu i da platim to, međutim načelnik nije potpisao. Nije mi jasno otkud taj neki dug od 370.000 KM. Općina je 2. marta 2017. iz nepoznatog razloga utvrdila novi iznos ukupnog dugovanja, te da po tome trebam platiti 142.895 KM. Ja sam i to prihvatio te samo čekao potpis načelnika da uplatim, ali do toga nikad nije došlo – kazao je Stojnić, dodavši da ga boli iznošenje laži u javnost i pokušaj da se od njega napravi “kabadahija koji ne želi da plaća i da poštuje zakon”

Kazao je da “još tri prostora u centru grada ima, da uredno sve obaveze izmiruje godinama, i da ne vidi razlog zbog čega ne bi i ovo platio”.

– Načelnik mi prijeti da će me istjerati iz Starog Grada. Ja sam rođeni Sarajlija, sa Vratnika, nisu me otjerali ni Karadžić ni Mladić ni drugi ratni zločinci pa neće ni Hadžibajrić – poručio je Stojnić.

Na pres-konferenciji je bio prisutan i zaposlenik kojem su jučer nanijete povrede prilikom deložacije.

Advokati Stojnića su napomenuli da je deložacija u potpunosti nezakonita jer općinske službe nisu na vrijeme obavijestile ni Stojnića, ni advokate, a ni policiju. Poručeno je da se na ovome neće završiti, te da će biti pokrenut krivični postupak protiv Općine. Na pres-konferenciji su pokazani i dokumenti na kojima su navedene sve ključne informacije o slučaju deložacije Tesla Pub. Dokument možete pogledati u nastavku.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of