Home Košarka SRAMOTNE SCENE: Navijači Zadra nacionalistički vrijeđali Džanana Musu! (VIDEO)

SRAMOTNE SCENE: Navijači Zadra nacionalistički vrijeđali Džanana Musu! (VIDEO)

0
SHARE

Sramotne scene zabilježene su na prvoj utakmici 17. kola regionalne košarkaške ABA lige, koju su u Zadru večeras odigrale ekipe Cedevite i Zadra.

Navijači domaće ekipe tokom cijele utakmice nastojali su isprovocirati Džanana Musu, bh. košarkaškog reprezentativca i jednog od ponajboljih košarkaša u redovima Cedevite, te su sa tribina vrlo često dopirali ružni povici na njegov račun.

Navijači Zadra su radovanje nakon postignutih poena protumačili kao Musinu provokaciju, primijetili su komentatori ovog susreta, zbog čega je nekoliko puta i trener Cedevite upozorio mladog igrača.


Sramotno – Navijači Zadra skandirali Musi… by mediabh

Ipak, sjajni Musa nije se dao ometati tokom igre, te je odlučio ignorisati ove provokacije sa tribina, odnosno, iskoristio ih je kao dodatnu snagu za dokazivanje. Zahvaljujući takvoj snazi uspio je u ovoj utakmici upisati 14 poena, te istaći se kao jedan od ponajboljih pojedinaca u redovima Cedevite.

Zagrebačka ekipa, koja se inače ove sezone nalazi na drugom mjestu tabele ABA lige, uspjela je slaviti rezultatom 80:94 u ovoj utakmici, čime se dodatno približila prvoplasiranoj Crvenoj Zvezdi, koja ove sezone igra u zaista odličnoj formi u svim takmičenjima.


Džanan Musa – 14 poena protiv Zadra (7.1.2017) by mediabh

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of