Home Aktuelno Sportskivremeplov.ba i u Americi! (FOTO)

Sportskivremeplov.ba i u Americi! (FOTO)

0
SHARE

Prvo izdanje, treće knjige, dugogodišnjeg sportskog novinara Muhameda Bikića “sportskivremeplov.ba” izašlo je još u jesen 2013., 2014. drugo, a četiri godine poslije, svijetlo dana je ugledalo i treće dopunjeno izdanje ove jedinstvene knjige na našim prostorima, a i šire, u izdanju eminentne IK “Buybook”.

“Kao što je poznato, knjiga ‘sportskivremeplov’ je nastala nakon nezaboravnog serijala ‘Sportski vremeplov’, svojevremeno dok sam radio na Hayat TV, mada su priče uvrštene iz vremena još dok sam pisao za ‘Dnevni avaz’ i ‘Avazov sport’, zatim za ‘Ljiljan’, pa za ‘Oslobođenje’, te ‘Al jazeeru’. U knjizi su 133 priče o istaknutim bh. sportistima i sportskim djelatnicima koji su svojim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, s tim da su tu i priče o mikada zaboravljenim sarajevskim olimpijcima i osvajačima medalja Juri Franku i Katarini Witt, koji i danas ističu da su im XIV olimpijske igre posebno ostale u sjećanju”, kaže autor ovog jedinstvenog štiva, koje je do sada promovisano osamnaest puta širom BiH, a međuvremenu je vrijedno pripremao i emisiju “As exkluziv sa Muhamedom Bikićem” koja se emitira na TV Alfa, već četvrtu godinu.

“Mada sam po struci diplomirani pravnik i magistar sporta, po starim programu Univerziteta u Sarajevu, prije svega, bio sam i ostao novinar, koji sport živi doslovno 24 sata. Sport i sportsko novinarstvo je moj život, mada nerijetko napišem koji tekst za svoju dušu iz drugih oblasti života. Volim pisati, to me ispunjava, kao snimanja emisija, prije svega onih koji promoviraju bh. sport i bh. sportaše. Evo, aktuelni moj projekat ‘As exkluziv’ uskoro će doživjeti i jubilarno 200. izdanje, a sve je krenulo s legendarnim Ivicom Osimom i Safetom Sušićem, pred Mundijal u Brazil, a isto je bilo i s prvom promocijom knjige. Inače, u emisiji su gostovala skoro sva najpoznatija i najpriznatija imena bh. sporta, što nekadašnja, što i sadašnja, mada više preferiram starije goste, jer za mlađe ima vremena…“.

Kao i za knjigu sportskivremeplov.ba, tako i za emisiju As exkluziv stigla su brojna priznanja.
„Najveće priznanje je sud gledalaca, jer je i emisija jedna od gledanijih komenarisanijih putem društvenih mreža i gleda, kao što se i knjiga čita širom svijeta. Inače, prva promocija nakon izlaska trećeg izdanja bit će preko Atlantika. Na poziv prijatelja i istaknutog sportskog djelatnika Murata Alibašića u 19. novembra je promocija u Las Vegasu na ‘Balkan kamp 2017’, te 25. novembra 2017. u Chicagu. Dakle, ‘sportskivremeplov.ba’ i ‘As exkluziv“ uskoro u i iz Amerike”, poručio je Muhamed Bikić.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of