Home Aktuelno ŠOK U HNS-u: Mladi stoper otkazao Hrvatskoj i odlučio igrati za BiH!

ŠOK U HNS-u: Mladi stoper otkazao Hrvatskoj i odlučio igrati za BiH!

0
SHARE

Stoper škotskog Celtica 22-godišnji Jozo Šimunović šokirao je ljude u HNS-u odlukom da mijenja reprezentaciju, pa će ubuduće umjesto Hrvatske igrati za našu BiH. Šimunović inače rođen u Zagrebu, ponikao je u Dinamu i prošao sve selekcije od U-14 do U-21 odlučio se za ovakav potez zbog činjenice da ga selektor Ante Čačić nema “na mapi” i da u posljednje dvije godine nije dobio niti pretpoziv. Istina da je bio jedno vrijeme ozlijeđen, ali jednako kao i da su ignorirane njegove dobre partije u dresu Celtica.

U Hrvatskoj pak na Šimunovića su potpuno zaboravili, šansu za nastupe na stoperskim pozicijama dobivali su Dejan Lovren, Domagoj Vida, Matej Mitrović, Tin Jedvaj i naravno standardni Vedran Ćorluka.

Šimunović se odlučio za BiH s obzirom na porijeklo svojih roditelja već je obavio sve razgovore s našim savezom i neće biti prepreka da dobije pasoš i sve potrebne papire za nastup za Zmajeve. Selektor Mehmed Baždarević oduševljen je ovom odlukom Šimunovića s kojim je i ranije imao razgovore, te ga je želio dovesti pod zastavu BiH, piše Slobodna Dalmacija.

BiH je u kvalifikacijama za SP 2018. trenutno na trećem mjestu u grupi iza Belgije i Grčke, a očekuje se da bi Šimunović već mogao debitirati u sljedećem septembarskom ciklusu kada Zmajevi budu igrali protiv Cipra i Gibraltara.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of