Home Košarka Slovenski genijalac raskrvario jednog, nokautirao drugog protivnika i razbio tunel!

Slovenski genijalac raskrvario jednog, nokautirao drugog protivnika i razbio tunel!

0
SHARE


Luka Dončič (18) već neko vrijeme nema nadimak koji je nosio od početka karijere. “Novi Dražen” mu je neprimjeren, zato što je u njegovoj dobi Realov ključni igrač bolji nego što je bio legendarni Šibenčanin.

Ali kako je poznato, svaki genijalac ima crtu luđaka, a Dončić je to dokazao već drugi put ovog mjeseca. U zadnjih sedam dana dvaput je zabio s jednog kraja terena na drugi.

Međutim, sinoć je, kao i prije navedenih podviga, pokazao tamnu stranu. Nakon što je početkom mjeseca protiv Gran Canarije odigrao za historiju, potukao se, pa zapjevao Despacito, na utakmici s Valencijom bio je luđi nego ikad.

Prvo je u kontri žestoko uletio u protivnika Pleissa i razbio mu nos koji je nakon Dončićeva tretmana izgledao ovako:

Sudije su prvo označili prekršaj Nijemca nad Slovencem, ali kada su vidjeli potpuno krvavog Pleissa, ne samo da su opozvali odluku, nego su nakon pregledavanja snimke Dončiću dali nesportski prekršaj. Realov as žestoko je protestvovao zbog toga.

Ali to je bio samo početak njegova ludila jer ubrzo zatim u napadu je silovito laktom opalio Dornkampa koji se zbog siline i nenadanosti udarca cijelom dužinom prosuo po podu. Dončić je i na ovu sudijsku odluku bijesno protestvovao, pa je dobio tehničku.

Ni to ga nije smirilo, pa je nastavio urlati na sudiju koji ga je napokon isključio. Najstrožu kaznu dao mu je sunarodnjak Damir Javor, pa možemo zamisliti šta mu je sve izgovorio Dončić na njihovu materinjem jeziku.

I opet Dončiću nije bilo dosta. Iako je krenuo prema svlačionici, vratio se i nastavio vikati na sudije, prenosi Index.hr.

Kada se napokon činilo da se smirio i ušao u tunel, tada je opet počeo. Više puta je svom snagom šutao plastične pregrade.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of