Home Bh. fudbal SLOBODA “PROTJERANA” S TUŠNJA Fudbaleri trenirali osam kilometara od Tuzle!

SLOBODA “PROTJERANA” S TUŠNJA Fudbaleri trenirali osam kilometara od Tuzle!

0
SHARE

Fudbaleri Slobode prozivku i pripreme započeli su na stadionu Tušanj, a potom su se preselili na igralište Rudara u Bukinju, osam kilometara udaljenom od Tuzle.

Novi šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković rekao je da se na Tušnju trenutno izvode radovi zbog kojih su zamoljeni da do kraja sedmice treniraju drugdje.

– Čelnici Rudara izašli su nam ususret i danas smo trenirali u Bukinju. Sutra smo tamo u 10 sati i tako će biti sve do petka, kada je Bajram i tog dana svi igrači će imati slobodan dan – rekao je Bošnjaković Feni.

Ovu sedmicu trenira se jednom dnevno, a već od iduće radit će se dva puta dnevno, od čega jedan termin u teretani.

– Moram reći da nam trenutno igrači češće odlaze nego što dolaze. Radimo uglavnom s juniorima i onima koji su ostali u ekipi. Vratili smo tri naša igrača Ćivića, Mujkića i Pršeš, ali ćemo se što prije morati pojačati, jer će nam u protivnom biti “mrka kapa” – kaže Bošnjaković.

Još nije poznato mjesto gdje će ekipa otputovati na drugi dio priprema. Potvrdio je da je došla zanimljiva ponuda iz jednog turističkog mjesta u Bugarskoj, ali se odustalo.

– To je mjesto s kockarnicama, bogatim noćnim životom i visokim turizmom, ali mi ne idemo na ljetovanje nego da radimo, pa smo odbili ponudu – zaključio je prvi trener Slobode.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of