Home Aktuelno Sloboda je trenutno u katastrofi, sanacija će trajati dvije godine!

Sloboda je trenutno u katastrofi, sanacija će trajati dvije godine!

0
SHARE

Mensur Alić, član novog Upravnog odbora Slobode smatra da će se u ovoj godni napraviti veliki korak kada je u pitanju infrastruktura na stadionu Tušanj.

On smatra da će Sloboda u što bržem roku uraditi sve kako bi se osigurali uslovi za igranje Evrope na Tušnju, a dodao je i to da će trebati godine da se sanira ova katastrofalna situacija koja je nastala.

“Da sam znao da je ovakvo stanje u Slobodi, nikad se ne bih prihvatio ovog posla. Kao volonter nikada nisam više radio u jednom udruženju kao što sada radim u Slobodi. Stanje je katastrofalno, ali se nadam da ćemo ga uspjeti sanirati. Za to će nam trebati najmanje dvije godine – kazao je Alić, inače, vlasnik i direktor Mesne industrije “Menprom“ iz Gornje Tuzle i gradski vijećnik.

Rekao je da je izgradnja istočne tribine već počela. Postavljaju se šipovi i temelji. Radove trenutno remete niske temperature.

Navodno je za ovu investiciju već osigurano oko 1,5 miliona maraka, a to neće biti jedina ulaganja ove godine.

”Dio sredstava za istočnu tribinu je obezbijeđen. U toku gradnje će se pronaći izvori i za preostali iznos sredstava. Nije završena ni sjeverna tribina iako je dobila upotrebnu dozvolu. Ostalo je još dosta nedovršenih poslova. U planu je i kompletna rekonstrukcija postojećih svlačionica, za što su također obezbijeđena sredstva. Vidjet ćemo šta će nakon svega o uslovima na Tušnju reći UEFA” rekao je Alić.

Najavio je i radove na stvaranju boljih uslova za treniranje na pomoćnom terenu Gradskog stadiona “Tušanj”.

”Postavit ćemo rasvjetu kako bi se moglo trenirati i u noćnom terminu, ali i video nadzor da bi se vidjelo šta i kako rade treneri mlađih selekcija”- zaključio je Alić.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of