Home Rukomet Selektor Srbije Cvetković izjavama uzburkao region!

Selektor Srbije Cvetković izjavama uzburkao region!

0
SHARE


Srbija večeras igra svoj pretposljednji meč na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj. Srbijanci su s(p)retno prošli u naredne fazu i to zahvaljujući porazu Hrvatske od Švedske. Ukoliko večeras Srbija kojim slučajem iznenadi moćnu Francusku onda otvara Hrvatskoj put ka polufinalu.

– Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže. Iskreno očekujem. Svi su svesni naše jačine u odnosu na Francusku. Nama je potrebna podrška. Uradićemo sve što je do nas, da prvo spasimo svoj obraz, što je sasvim normalno. Ne bih imao ništa protiv ni da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat. Oni su mi bliži nego Francuzi jer su na braniku rukometa koji je stvaralački, koji stvara emocije. Navijaću uvek za taj rukomet, a ne neki drugi koji se sada forsira. Rezultat u meču sa Francuskom može biti, i pobeda, i poraz. Hrvatima će dobro doći i da ih izmorimo. Ne izlazimo da odigramo samo utakmicu, već da pružimo sve od sebe. Čineći sebi, činimo i rukometu, rekao je selektor Srbije Jovica Cvetković, a onda je, kako to obično biva na ovim prostorima, morao da objasni svoju izjavu, posebno onaj dio o “braći Hrvatim”, prenosi Oslobođenje.

– Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave? Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope? Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve „velikosrbe“, „velikohrvate“, „velikobošnjake, „velikoalbance“, koji našoj i svojoj deci kopaju grobove, pojasnio je selektor Srbije.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of